Memphis Mojo – A Tribute to John Hiatt

12u45 – 14u00

Antwerpenaar Mario Pesic, die onder andere al samen speelde met Axl Peleman en D-tale, en muzikale duizendpoot Kirri Valvekens uit Scherpenheuvel brengen een unieke ode aan het uitgebreide oeuvre van John Hiatt.
Momenteel toert Kirri Valvekens ook met de super band Diamonds on the Rocks die een ode brengen aan Neil Diamond, bracht hij Fleedwood Mac terug tot leven met de band Greenwood – Peter Green’s Fleedwood Mac en loste hij onlangs een nieuwe EP met zijn soloproject Kirri’s Travelin’ Kitchen Jam. Deze EP werd opgenomen in Studio Fandango van Dirk Lekenne die we opnieuw tegenkomen bij onze headliner Binger.
Met de prachtige stem van Pesic en het indrukwekkende samenspel tussen deze twee ongelofelijke gitaarvirtuozen pur sang wordt dit een onversneden rootsnight voor de die hards. Onder andere rock, blues en americana zijn de muziekgenres die er uitgebreid aan bod zullen komen, buiten de hits van gevierde songwriter John Hiatt. Iedereen met een kloppend rockhart moet er bij zijn wanneer dit duo Krekelpop opent.

GM Star

14u15 – 15u15

Ambiance gegarandeerd met deze rap/hiphop formatie.
GM Star speelt voor de tweede maal op Krekelpop.

Mutox

16u00 – 17u00

De band is opgericht in 2011, maar onderging in 2016 een totale metamorfose. Mutox was erg verheugd dat Laura Van den Bruel, die in 2012 nog België vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Bakoe onder de naam Iris met het nummer ‘Would You’, pop inruilde voor rock ’n roll en de microfoon in handen nam bij Mutox. Met producer Jeff Mast werden alle nummers opnieuw onder handen genomen en op de eerste demo’s die daarna werden opgenomen, klonken het rauwe geluid van de gitaren en de stem van Laura zo mooi samen dat het voor hem meteen duidelijk was dat dit de manier was waarop Mutox moest verder gaan.
De verschillende basgeluiden die Emmanuel Vankerkhoven creëert door de toevoeging van een extra versterker, vormen samen met de geluidseffecten en de drums van Tina Hargot, de echte drive die het live-geluid van de band zal gaan bepalen. “Nu kan mijn gitaar helemaal tot uiting komen zonder al te veel effecten om alles op te vullen”, zegt Seppe Van Mellaerts.
In de eerste weken van de release van hun eerste single ‘In My Bones’ (september 2016) bereikten ze al snel bijna 20.000 views op YouTube en landden ze op de 7e plaats in de iTunes Rock-grafiek.
Ondertussen heeft Mutox ook een eerste cd op de mensheid losgelaten: ‘Like you like me’. “De cd vertelt het verhaal van liefde en haat, iemand nieuw ontmoeten die dan uiteindelijk toch niet is wie je verwacht had”, zegt Emmanuel Vankerkhoven. “Allemaal nummers waarmee iedereen wel een deel van zijn eigen verhaal kan vertellen.”
Ze speelden sindsdien ook op festivals als de Fundays, Primus Feesten en Suikerrock,… en maken deze zomer een niet te missen passage op Krekelpop.

C4 (See Four)

17u45 – 19u15

Deze coverband met roots uit Leuven amuseert zich op het podium en brengt dit gevoel over op hun publiek.
Ze smijten een mix van zachte en harde rock classics voor de voeten van hun publiek, from the sixties till now!
Het is heel simpel: gitaren, bas en drums! Méér moet dat niet zijn!!
Komt dat zien!!
C4 speelt voor de tweede maal op Krekelpop.

Binger

20u00 – 21u30

Binger werd opgericht in Bierbeek, in 1984. Na zo’n 130 optredens doorheen Vlaanderen werd in 1990 besloten de band op te heffen. De verschillende muzikanten bleven echter steeds contact houden en in diverse andere bands samenspelen. In 2004 werd door de organisatie van het Bierbeek Blues’d Up festival een reünieconcert georganiseerd. Tijdens een concert van George Thorogood in de AB in Brussel in 2009, werd de band herboren. Na enig overleg met drie van de vijf originele leden en twee bevriende “oerrockers” wordt de naam Binger terug van stal gehaald. Sedertdien wordt er terug regelmatig opgetreden, niet alleen in Vlaanderen, maar ook Wallonië, Nederland en zelfs Frankrijk moeten er regelmatig aan geloven.
Binger brengt nu al 35 jaar “Pubrock”, zoals die gespeeld werd in London en omgeving voor de punkgolf losbarstte.
Recent vervoegde ook zangeres Shirley hun gelederen, wat hen een serieuze kick in the ass gegeven heeft richting een ietwat meer bluesy/soulvolle klank, d.w.z. er worden nu ook gevoelige ballads als ‘I’d rather go blind’ gespeeld, you should check this out! Als dan ook nog eens de supergetalenteerde keyboardspeler Pieter Akkermans meespeelt , worden we helemaal de “Rootsmusic” hoek in ingestuurd!!
Dit jaar viert Binger dus zijn 35e verjaardag en komt het met Jokke Behets (bas), Wim Degeest (vocals & bluesharp), Rik Volkaerts (drum), Dirk Lekenne (gitaar & backing vocals), Pieter Akkermans (keyboards) en Shirley Vroegen (Lead & backing vocals) ‘au grand complet’ naar Krekelpop om er in hun achtertuin een geweldig feestje te bouwen. Niet te missen!

Sluit Menu