Swa
13u15 – 13u35

SWA zijn drie muzikanten, François, Shiny Medal Pirre van Rusty Don en Vinnie van Funghi Friday, die eigen nummers van de Cois brengen en van enkele grootheden zoals Ferre Grignard en Bob Dylan.

Meezingen is niet verboden!

Gary Maeson
13u50 – 14u30

Al bijna 30 jaar is Gary Maeson actief in de muziek onder de naam Gary Franklin. Hij won verschillende zangwedstrijden op z’n 14e en werd daarna de frontzanger van de bluesformatie ‘Route 66’. Ook was hij de reach zanger van het bekende orkest ‘The Sfinx’.

Hij maakte carrière in binnen– en buitenland, zoals Duitsland en Oostenrijk, waar hij samen op het podium stond met grootmeester ‘Andrea Bocelli’.

Nu zet hij zijn stappen verder onder een andere artiestennaam ‘Gary Maeson’ en vandaag hier solo op Krekelpop.

Bacon Fat 

15u15 – 16u15

Een trio dat staat voor pure power, strakke ritmesecties, knap gitaarwerk, zowel ritmisch als wat soli betreft. Voeg daar nog mooie samenzangen bij en voila je hebt Bacon Fat.
Kiezen voor een triovorm als band is niet makkelijk maar live hebben deze muzikanten al voldoende bewezen dat ze met z’n drieën een wall of sound kunnen neerzetten.
Bacon Fat is een band waar we in België zeker en vast fier op mogen zijn en dus mogen ze niet ontbreken op Krekelpop. Voor de liefhebbers van het steviger werk.

Rusty Don

17u00 – 18u00

Rusty Don, waarschijnlijk de beste Belgische bluesband, die je tot nu toe nog nooit gehoord of gezien hebt. De band bestaat sinds mei 2018 en hun repertoire valt te omschrijven als hypnotiserende rurale blues & boogie. De rauwe energieke gitaarriffs, meeslepende grooves, de strakke baslijnen en de in eigen vet gelardeerde bluesstem geven het geheel een uitgesproken enthousiasmerende eigenzinnige bluesvibe.

Eigen nummers in de beste rootstraditie wisselen af met klassiekers van RL Burnside, Muddy Waters, JL Hooker. Nieuwe reeds gevestigde waarden zoals North Mississippi Allstars en Alvin Youngblood Heart knikken goedkeurend over hun schouder mee.

Mister Pol: drum, zang en percussie.

Aanstormend drummer met daadwerkelijke slagkracht. Zijn drumsticks zijn uit het juiste hout gesneden.

Magic Jerry: Gitaar en zang.

Reeds (eerder) aan het werk als tovenaar-gitarist bij lokale bluesbands.

Shiny Medal Pirre: Bas en zang

Verdienstelijk gitarist bij bands als Mardi Gras en Waking up Dolores. Nu aan het werk als bassist en zanger.

“They shure make your backbone move”

“Een ideaal bandje om in de kroeg of op het festival de sfeer erin te houden”: Back to the roots

she bad

19u15 – 20u15

she bad, bestaande uit Lindy Versyck (zang), Bert Dewinter (gitaar), Gert Velghe (gitaar), Severin Caerts (bas) en Luka De Ceuster (drum), is het 5-koppige stel jonge honden te lokaliseren in een geografische vijfhoek rond Haacht. Deze mannenband met een vrouwelijk gezicht werd gevormd in april 2016 en brengt hedendaagse rock met een vrouwelijk kantje onder invloed van verschillende rockbands die het laatste decennia de revue passeerden. Zelfs hun logo, een strak plusteken, werd gepuurd uit het vrouwelijk seksesymbool. she bad schrijft nummers vanuit de kelder van de drummer. Alles ontstaat vanuit totale chaos, wanneer de heren jammen. Intussen verzint hun zangeres een melodie, pas later de tekst. Met een stevig live-imago werd de band al enkele keren geselecteerd voor verschillende wedstrijden en wisten ze al 6 prijzen in de wacht te slepen, waaronder Rockvonk 2017 georganiseerd door Het Depot in Leuven.
Ondertussen speelde de band reeds op festivals als ‘Beleuvenissen – Het Groot Verlof’ en ‘Wild in ’t Park’. Op 17 februari 2019 stonden ze opnieuw in Het Depot, deze keer met de voorstelling van hun eerste EP.
– Dansende Beren:
“Frontvrouw Lindy Versyck is de ster van de groep, die voor de rest uit bakken testosteron bestaat, en heeft een stem die zeer symfonisch, maar dan ook weer ruig kan klinken. Dit zorgt ervoor dat hun rock ook een uiterst emotioneel gehalte bevat en dus geregeld voor kippenvel weet te zorgen.
Debuutsingle “These Days” is een zeer goed voorbeeld van wat je van de band kan verwachten en begint nog enorm dromerig voor men in het refrein heel wat mooie climaxen te horen krijgt die je bij het nekvel grijpen.”
– Luminous Dash (recensie ‘these days’):
“Het komt pas echt tot leven wanneer de prachtige en krachige stem van Lindy Versyck de lucht messcherp doorklieft. Wat een ongelooflijke geluid brengt deze vrouw voort! Geen half gemompelde keelklanken en vreemde Engelse uitspraak. Neen, ze zingt zo zuiver en met zo’n ogenschijnlijk gemak dat je er bijna rillingen van krijgt. Ja, we zijn een beetje van ons sokken geblazen!”
Valt ons alleen nog te zeggen dat op elk zomerfestival met goeie smaak ‘she bad’ aanwezig zal zijn. Zegge het voort en kom vooral eens een kijkje nemen op Krekelpop. Iedereen zal jaloers op je zijn dat jij deze band nog aan het werk hebt gezien voordat ze wereldberoemd werden .

The Drop Company

20u25 – 21u10:

The Drop Company is een 4-koppige live coverband uit het Leuvense. Hun eigenzinnige sound loopt uiteen van stevige rock, breekbare songs en blues tot grote hits en minder bekende juweeltjes.Samen staan ze garant voor stemmen die samen mooi blenden, een krachtige gitaarsound, basklanken met een lekkere punch en pittige drumpartijen. The Drop Company geeft haar coverrepertoire telkens weer een geheel eigen toets.Wat begon met gepassioneerd muziek maken samen op een zolderkamertje, resulteerde in menig feestje op lokale podia.Verwacht je aan een aanstekelijk optreden, een stel gedreven rasmuzikanten en een zangeres met ’n hese korrel in de stem.

Funghi Friday

21u30 – 22u00

Funghi Friday is een zootje ongeregeld dat een jaar geleden is begonnen met samen wat te jammen.

Bassist Vinnie Minetti, je kunt hem amper een bassist noemen, had zelfs nog nooit eerder een instrument aangeraakt. Eerder toevallig werd er een basgitaar in zijn handen geduwd tijdens een feestje ergens te velde, en met de eerste snaren die hij aanraakte kwam er meteen een absurd ritme uit. Kristobal del Mundo, een meester-drummer en drijvende kracht, wist er uiteraard wel raad mee, en rapper DC pikte hierop in met zijn spraakwaterval. Fé, dat is DC’s jongere broertje, speelt al van jongs af aan muziek, en wou natuurlijk meedoen met zijn grote broer. Ten slotte werd er San Pierro a.k.a. de Pirre a.k.a. JP erbij gehaald. San Pierro speelde in het verleden enkel roots-blues (oa. bij Rusty Don, Dusty Ron en Jimbo Jambo), maar wou graag eens uit zijn comfortzone te komen.

Wat er uit deze mix tevoorschijn getoverd wordt moeten jullie zelf maar komen ervaren op Krekelpop, waar ze voor de eerste maal samen zullen optreden. U bent op voorhand gewaarschuwd. Neem je dansbenen al maar mee, want je zult zeker niet kunnen stilstaan.

Sluit Menu