Line-up

Bacon Fat

Bacon Fat speelt voor de tweede keer op Krekelpop.

Een trio dat staat voor pure power, strakke ritmesecties, knap gitaarwerk, zowel ritmisch als wat soli betreft. Voeg daar nog mooie samenzangen bij en voila je hebt Bacon Fat.

Kiezen voor een triovorm als band is niet makkelijk maar live hebben deze muzikanten al voldoende bewezen dat ze met z’n drieën een wall of sound kunnen neerzetten.

Bacon Fat is een band waar we in België zeker en vast fier op mogen zijn en dus mogen ze niet ontbreken op Krekelpop. Voor de liefhebbers van het steviger werk.

Mise*En*Scene

Speels, rebels, feestelijk, tegendraads…

Het zou zomaar op Gent zelf kunnen slaan, maar het gaat weldegelijk over Mise*En*Scene, de Gentse Ska/Punk/Fiesta-band die de afgelopen jaren over gans Europa hun positivevibes verspreidde. Met meer dan 750 optredens in 30 landen op de teller, van kleine bars tot grote festivals, van Mexicaanse stranden tot Servische feestboten, waar dan ook: telkens gingen de voetjes van de grond.

Het laatste album “Party Till The Break Of Dawn” – een titel die perfect omschrijft wat je van de muziek en de groep mag verwachten – neemt je mee langs het Jamaica anno 1969, toen ska hoogtij vierde, over het Engeland van 1977, waar punk gensters sloeg, naar de vurige Balkan, waar gipsy-melodieën vermengd met zuiderse zeemansliederen doorklinken in de lange feestnacht.

Verwacht u aan een geweldig feestje…

GM Star

Ambiance verzekerd met rap en hiphop formatie GM Star, DJ Franklin en DJ Junior.

GM Star speelt voor de 3e keer op Krekelpop!

Moody Mae

Moody Mae, down-to-earth hiphop met een boodschap.

Met hun zeskoppige liveband ontplooit Moody Mae zich als een echte publiekstrekker. Van tracks waarop je niet kan blijven stilstaan ​​tot een hommage aan de gewone man, Moody Mae is ‘on a mission to touch your soul’. De energetische muziek en eerlijke teksten tonen je het diepste van hun ziel, waar plaats is voor een bom van energie, maar waar ook kwetsbaarheid en zelfreflectie de revue passeert. De samenwerking met Filip Tanghe (producer en FOH van oa Balthazar, Tamino, Tourist LeMC) laat de muziek live nog beter tot haar recht komen.

De band haalt inspiratie uit verschillende muziekgenres en rekent verschillende muzieklegendes tot hun voorbeelden. Van hiphop-invloeden als Nas, IAM, The Roots en de onvermijdelijke Anderson. Paak tot soullegendes als Curtis Mayfield, Isaac Hayes en Jacob Banks.

Highlights:

 • Maanrock (mainstage) (2022)
 • Headline show Het Depot (sold out) (2021)
 • Artist in residence in ‘Het Depot’, Leuven
 • Support blackwave. (2020)
 • Winnaar SoundTrack 2019
 • MNM Live – Urbanice (2019)
 • Hoofdpodium Groot Verlof – Leuven (2019)
 • Winnaar Maanrockrally – Mechelen (2019)

Band:

 • Roel Meulemans: vocals, MC
 • Jonas Bormans: gitaar
 • Pieter-Jan Smulders: trombone
 • Tim Callebauts: bass
 • Tim De Smet: keys
 • Wim Buyens: percussie

Opening door onze eigenste Cerenah Band

De Cerenah Band bestaat uit een unieke samenstelling van enthousiaste muzikanten die allemaal werkzaam zijn binnen doelgroep Cerenah van Zorggroep Sint-Kamillus. In elk nummer komt de eigenheid van elke muzikant naar voor en weten ze die tot een sympathieke dynamiek te verbinden. De onderlinge chemie leidt tot een nieuw resultaat dat steeds opnieuw gesmaakt wordt.
Verwacht je aan een aanstekelijk optreden van een stel gedreven rasmuzikanten.

Last but not least… DISCOBAR GALAXIE vervolledigt de line up

Zoals elk goed verhaal durven de versies al eens verschillen. Maar volgens historici vindt de allereerste dj-set van Discobar Galaxie plaats in 1994, ergens in een kelder in Leuven. Ze draaien Acid jazz en house. Soul en Drum&Bass. Madonna en The Prodigy. Ze hebben ondertussen naar schatting 1,24 miljoen draaiuren op de teller, draaiden op de grootste festivals en in de smerigste jeugdhuizen en doen al meer dan 25 lichtjaren lang hetzelfde : playing whatever the hell they like.

Hun halfjaarlijkse Nightshift-dansavonden in Het Depot in Leuven zijn ondertussen legendarisch. Dj Bobby Ewing, Dj Lars Capaldi en MC Six draaien Seventies, Eighties, Nineties, Nillies, Funkies, Electrics, Discow, Dub, Reggae en minstens één nummer van Barry Manilow. The Soundsystem Knows What’s Good For You.